Επανορθωτική Οδοντιατρική

Η τερηδόνα επηρεάζει τη λειτουργία και το σχήμα των δοντιών σας και αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση οδηγεί σε πόνο αλλά και στην απώλεια τους.

Στο ιατρείο μας παρέχουμε οδοντιατρικές υπηρεσίες που αποκαθιστούν τη λειτουργία και τη μορφολογία όσων δοντιών έχουν φθαρεί λόγω τερηδόνας ή κατάγματος, καθώς και των δοντιών που έχουν χαθεί.

odontiatros lamia

Με ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία, αφού το δόντι προετοιμαστεί κατάλληλα, χρησιμοποιείται το υλικό της σύνθετης ρητίνης για να αποκαταστήσει την φθορά του.

Εφαρμόζοντας την κατάλληλη τεχνική, η έμφραξη της σύνθετης ρητίνης (λευκό σφράγισμα) έχει αντοχή και πλήρη χρωματική προσαρμογή, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή.

Για το λόγο ότι η σύνθετη ρητίνη προσφέρει άψογα αισθητικά αποτελέσματα, χρησιμοποιείται επίσης για τη μεταβολή του σχήματος, των διαστάσεων αλλά και χρώματος των μπροστινών δοντιών (dental bonding). Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως δε χρειάζεται καθόλου προπαρασκευή (τροχισμός) του δοντιού.

Τα ένθετα και επένθετα είναι αποκαταστάσεις από σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, σε περιπτώσεις εκτεταμένης φθοράς οπίσθιων δοντιών, όπου δεν μπορεί να αποκατασταθεί με άμεση έμφραξη (σφράγισμα).

Πρόκειται για συντηρητικές αποκαταστάσεις με υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα που επιτρέπουν την διατήρηση των υγιών οδοντικών ιστών και στηρίζονται στις νέες τεχνικές συγκόλλησης, ενισχύοντας την μηχανική αντοχή των δοντιών και εξασφαλίζοντας την μακροβιότητα τους.

Χρειάζονται δύο ραντεβού για την ολοκλήρωση ενός επένθετου. Στο πρώτο ραντεβού γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία του δοντιού, λαμβάνεται αποτύπωμα του οδοντικού φραγμού και το οδοντοτεχνικό εργαστήριο κατασκευάζει το ένθετο ή το επένθετο και στο δεύτερο ραντεβού συγκολλάται πάνω στο δόντι.

Περιστατικό 1

Περιστατικό 2

Περιστατικό 3

Περιστατικό 4

Όταν η φθορά του δοντιού είναι πολύ εκτεταμένη και καθιστά αδύνατη την τοποθέτηση άμεσης έμφραξης ή έμμεσης (ένθετου-επένθετου), τότε η αποκατάσταση του δοντιού γίνεται με στεφάνη.

Η οδοντική γέφυρα είναι αποτελεσματική θεραπεία, όταν υπάρχει απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιώνκαι απαιτεί τον τροχισμό και την κάλυψη των παρακείμενων του κενού δοντιών. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν εναλλακτική των εμφυτευμάτων.

Οι στεφάνες και οι γέφυρες μπορεί να είναι από μεταλλοπορσελάνη ή ολοκεραμικές ή ζιρκονίου. Είναι αισθητικές, βιοσυμβατές και ανθεκτικές.