Αισθητική Οδοντιατρική

“Υγιές και λαμπερό χαμόγελο!”

Με τις αισθητικές οδοντιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στο ιατρείο μας οι ασθενείς μας αποκτούν υγιές , λαμπερό χαμόγελο που πάντα επιθυμούσαν.

Με τη βοήθεια αποτελεσματικών, ασφαλών και μη επεμβατικών αισθητικών οδοντιατρικών διαδικασιών, μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά την εμφάνιση και την υγεία των δοντιών σας. Εφαρμόζονται όταν χρειάζεται να γίνει διόρθωση του σχήματος, της θέσης, της φοράς, του μεγέθους και της υφής των δοντιών της αισθητικής ζώνης αλλά και στην μείωση ή εξάλειψη κενών ανάμεσα στα δόντια.

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης και πορσελάνης είναι λεπτά και ανθεκτικά στρώματα των οδοντιατρικών σύνθετων υλικών και πορσελάνης που εφαρμόζονται πάνω από τα αποχρωματισμένα δόντια, ώστε να γίνουν πιο λευκά και το χαμόγελο να γίνει λαμπερό και υγιέστερο.

Το Bonding είναι μια διαδικασία που μπορεί να βελτιώσει την εικόνα των δοντιών σας άμεσα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι μια τεχνική συντηρητικής αποκατάστασης με σύνθετη ρητίνης και συνήθως δεν χρειάζεται καθόλου τρόχισμα των δοντιών.

Οι ολοκεραμικές στεφάνες καλύπτουν όλο το δόντι και είναι από κεραμικό υλικό. Εσωτερικά υπάρχει πυρήνας από πορσελάνη ή ζιρκονία που εξασφαλίζει μεγάλη αντοχή και εξωτερικά επενδύεται από πορσελάνη εξασφαλίζοντας συνολικά υψηλή αισθητική και βιοσυμβατότητα.

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια ασφαλής, ανώδυνη, εξειδικευμένη θεραπεία που οδηγεί σε υγιές, λευκό και λαμπερό χαμόγελο.

Το υλικό της λεύκανσης είναι gel υπεροξειδίου του καρβαμιδίου  ή του υδρογόνου, το οποίο κατά την  εφαρμογή του πάνω στα δόντια παράγει οξυγόνο και διασπά τις εσωτερικές χρωστικές. Η δράση του είναι επιφανειακή  χωρίς να προκαλεί καταστροφή του σμάλτου των δοντιών και μπορεί να διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια.

Ψυχολογικές μελέτες έχουν δείξει πως ασθενείς με λευκότερα δόντια έχουν ενισχυμένη αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη και εφαρμόζουν με μεγάλη συνέπεια την φροντίδα των δοντιών τους, προκειμένου να διατηρηθεί το χρώμα τους.

Εσωτερική Λεύκανση

Εσωτερική λεύκανση είναι μια τεχνική λεύκανσης δοντιών, που είναι δυσχρωμικά είτε λόγω τραυματισμού και νέκρωσης του πολφού τους ή λόγω ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση). Ονομάζεται έτσι, γιατί λευκαίνει το δόντι από μέσα προς τα έξω, σε αντίθεση με την κλασσική λεύκανση, που λευκαίνει μόνο τις εξωτερικές επιφάνειες των δοντιών.

Με την διαδικασία της εσωτερικής λεύκανσης διορθώνουμε το χρώμα των δοντιών, βελτιώνοντας έτσι το χαμόγελο των ασθενών μας. Η θεραπεία συντελείται σε 2 ή 3 συνεδρίες ανά 3-5 μέρες ανάλογα με το βαθμό της δυσχρωμίας και στην πλειοψηφία των περιστατικών έχει καλά αποτελέσματα. Η τεχνική είναι ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής για το δόντι, εφόσον τηρηθεί το πρωτόκολλο θεραπείας.

 

Με τα κοσμήματα των δοντιών μπορείτε να ανανεώσετε την εμφάνιση σας και το υγιές χαμόγελο σας να γίνει πιο εντυπωσιακό.

Πρόκειται για μικροσκοπικά κοσμήματα κατασκευασμένα από απλό κρύσταλλο (οδοντικά strass)  ή από πολύτιμα μέταλλα (χρυσό, λευκόχρυσο) σε διάφορα σχέδια και χρώματα, που συγκολλούνται  σε πρόσθιο δόντι, χωρίς να απαιτείται τρόχισμα του δοντιού. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσει ο ασθενής μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα χωρίς να μείνει κανένα σημάδι στο δόντι. Παραμένει σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν εμποδίζει την στοματική υγιεινή.